onsdag 29 januari 2014

Elin och sin live



                    ><  Elina en liten flicka som är melan 9 eller 10 år gamal.
Elina bor med sin familje i norrbotensland de bor i en liten hus ute från stan. Elina ska börja skolan efter länger tids sjukdom.  Asså hon var allted sjuk, men nu blir hon bättre och klarade sig. Elina brukar vara ensam i myren. hon tror att sin pappa väntar på henne där. hon allted tänker på sin pappa och vill träffa han efter skolan. 

Elina har två syskon, hennes syster hetter Iran och hon är 8 år gamal. Iran studerar också med Elina. De både ska börja studera samhället, men det är ingen problem med Elina, efter som hon är mycket duktig flicka...Elina och Iran de två kan prata finska och Svenska. 


samhälles lärar hette Tora Holm. jo hon är ganska snäll från början, men sen hon kommer blir dålikt,elak och börjar bråka med Elina, efter som Elina hjälpte en Finskpöjke. Asså den pöjke kan inte förstår svenska så darför hälpte Elina han. 

Tora Holm gillar inte Finska...Asså hon kommer allted blir arg när en av sin elever prata Finska framför henne eller under lektion tid!. Men Elina blev inte red från sin lärar.Asså hon sa varför jag kan inte prata Finska! jag har inte gjörde dåligt söker! kolla jag vill bara att hjälpa han. men till slut Toma gillar inte Finska så hon beastamde att ingen ska prata Finska under den tiden.

3 kommentarer:

  1. Det här filmen är bra tycket jag t .ex om man har läraren som är dum mot eleven så det är ju tråkig att vara i skola och plugga. Men om man har bra läraren då bli det kul och glad att kommer till skola :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du är helt rätt bror.Asså hon var bra från början bara, men sen blev hon en elak lärar..

      Radera
  2. Finns du någon scen i filmen som du särskilt kommer ihåg?

    SvaraRadera