fredag 4 april 2014

Tobak bör förbjudas.

Rökning är inte bra, eftersom den är mycket farlig för kroppen och hjärnan. I Sverige dör varje år ungefär 6 400 människor i sjukdomar av tobaksrökning. Mest som röker är ungdomarna mellan 18_25 år gammal. Vi behöver inte sälja tobak till ungdomarna aven vuxna tycker jag.
                            
För det första är den kanon dåligt, eftersom den ger leder till problem i hjärnan. T.ex. hjärninfarkt och stroke i hjärnan. Dessutom blir man helt galen, därför att din hjärna börjar tänka att får röka mer och mer. Tillslut kan man inte sluta röka! Rökning innebär en risk för hjärtat, eftersom hjärtat blir tröt och får många sjukdomar och kärlsjukdomar. Alltså är det bättre när man fyller sin tid med sport aktivitet!

För det andra kostar rökning mycket pengar till rökare och samhället. FHI folkhälsoinstitutet, tycker inte att människor ska röka. De fick 70 miljoner kronor för att informera om att det är jättedåligt att röka tobak! Nu vill dem ha höjd skatt på tobak.

Dessutom tycker jag att vi måste förbjuda Tobak, eftersom nu finns det flera gymnasieungdomar som röker tobak jämför med tidigare. Vi måste börja spara egna pengar.

Till slut önskar jag att ni tänker till innan ni börjar röka. Kanske du kan hjälpa din kropp mot Cancersjukdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar