fredag 28 februari 2014

Tom och den lilla flickan.

Tom är en bra man och nästan alla som bor i Zambia känner igen honom. Han är snäll med alla människor och han gillar att hjälpa folk med alla säker på gratis. Ibland sover han inte på nätterna.

En dag kom en kvinna till Tom. Den kvinnan var ledsen och blodig. Det var blöd över allt på hennes kropp och hon såg ut som hon hade slakade ett djur. men var inte så. Den kvinnan började berätta till Tom vad som hade hänt.

När hon var ute med sin lilla flicka kände hon att någon person följde henne! Ni vet att i Zambia när man vill handla eller hämta vätten då måste man promenera lång tid genom skogen.Dem flesta promenaden tog ungefär en timme, men det är inte lätt att promenera i skogen utan vapen! I alla fall brydde hon sig inte om djur. Hon tog sin lilla flickan med och gick iväg.

Efter en tid kände hon någon person tittade på henne och då började hon blir orolig och rädd. Hon var rätt att det var en man som tittade på henne. Den mannen  tänkte ta hennes lilla flicka! Mannen smög sakta bakom henne och slog hennes i huvudet.Han tog hennes lilla flicka och sprang.

När hon vaknade hade hon mycket ont i hela kroppen och hennes lilla flickan var borta. Hon kunde inte göra nånting. Till slut bestämde hon sig att gå och få hjälp! Hon sa att jag måste till Tom tänket hon.

Som ni vet var Tom en mycket bra man och gillar att hjälpa folk. Kvinnan berättade allt till Tom. Tom sa att jag måste till stad. Jag tror att den personen vill sälja den lilla flickan!

Tillslut såg Tom en liten flicka med en gammal man och det var han. Den mannen skulle gärna sälja en liten flicka till annan man. Han sprang fram han och började slå han. Varför gör du så? Du har inget hjärta? Tom kunde inte förstör varför han gjorde sa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar